Składniki:
2 szklanki mielonego maku
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka cukru
1/2 kostki masła
2 szklanki mielonego maku
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka cukru
1/2 kostki masła
1/3 szklanki soku z wiśni
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka kakao
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka kakao
garść płatków migdałowych
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy na puszystą masę
dodajemy po jednym jajku ucieramy
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy na puszystą masę
dodajemy po jednym jajku ucieramy
dajemy mak mąkę proszek sok cynamon kakao
ciasto mieszamy przekładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto mieszamy przekładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
wierzch ciasta posypujemy płatkami migdałowymi
pieczemy w 170 st około 50 minut