1/2 szklanki mleka
1,5 łyżeczki sody
1/2 szklanki cukru
szczypta soli
Krem
25 dkg masła
1 szklanka masy kajmakowej
masło ucieramy do białości
dodajemy porcjami masę kajmakową okruchy z ciasta
krem mieszamy
Wykonanie:
do garna dajemy masło miód mleko cukier
do garna dajemy masło miód mleko cukier
dodajemy sodę masę zagotowujemy studzimy
do maki dajemy jajka masę miodową wyrabiamy
ciasto dajemy do formy 38 x 35 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
ciasto kroimy na pół wyrównujemy brzegi
ciasto kroimy na pół wyrównujemy brzegi
okruchy ciasta suszymy w piekarniku
na ciasto wykładamy krem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy okruchami
na ciasto wykładamy krem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy okruchami