Młoda kapusta w sosie koperkowym
1 główka młodej kapusty
1/2 szklanki śmietany 30 %
1/2 szklanki wody
1 łyżka mąki pszennej
1 cebula
2 łyżki masła
1/2 z cytryny
sól pieprz
koperek zielona pietruszka
Wykonanie:
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
1 cebula
2 łyżki masła
1/2 z cytryny
sól pieprz
koperek zielona pietruszka
Wykonanie:
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
dodajemy poszatkowaną kapustą
doprawiamy solą pieprzem
doprawiamy solą pieprzem
dolewamy wodę śmietanę dusimy 15 minut pod przykryciem
kapustę oprószamy mąką mieszamy zagotowujemy
na koniec sok z cytryny posiekany koperek zieloną pietruszkę
na koniec sok z cytryny posiekany koperek zieloną pietruszkę
kapustę mieszamy