Omlet kapuściany
Składniki:
5 jajek
1 marchewka
1/2 małej główki kapusty
sól pieprz
2 łyżki tłuszczu
koperek zielona pietruszka
Wykonanie:
kapustę marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach
koperek zielona pietruszka
Wykonanie:
kapustę marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach
oprószamy solą zostawiamy na 10 minut mieszamy
jajka rozbijamy łączymy z kapustą marchewką pietruszką koperkiem
jajka rozbijamy łączymy z kapustą marchewką pietruszką koperkiem
doprawiamy solą pieprzem
masę mieszamy wlewamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem
omlet smażymy na wolnym ogniu około 4 minut zdejmujemy na talerz
omlet smażymy na wolnym ogniu około 4 minut zdejmujemy na talerz
odwracamy smażymy z drugiej strony