Składniki:
1/2 główki młodej kapusty
1 czerwona cebula
kawałek papryki żółtej zielonej czerwonej
kawałek papryki żółtej zielonej czerwonej
zielona pietruszka koperek
Sos
4 łyżki oliwy lub oleju
Sos
4 łyżki oliwy lub oleju
1 łyżka musztardy
2 ząbki czosnku
sól pieprz cukier
2 ząbki czosnku
sól pieprz cukier
1/2 cytryny
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
cebulę kroimy w piórka papryki kroimy w paseczki
pietruszkę koperek siekamy
Sos
do oliwy dodajemy musztardę zmiażdżony czosnek sól pieprz cukier sok z cytryny
surówkę mieszamy z sosem dajemy na 30 minut do lodówki