Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 kisiele truskawkowe
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 łyżka cukru
3 łyżki stopionego masła
sól
Masa
1/2 kg truskawek
Masa
1/2 kg truskawek
1/2 kg sera białego
1 szklanka cukru
1 szklanka cukru
truskawki miksujemy z serem i cukrem
Wykonanie:
do miski dajemy wodę mleko jajka cukier sól mąkę kisiel stopione masło
Wykonanie:
do miski dajemy wodę mleko jajka cukier sól mąkę kisiel stopione masło
ciasto dokładnie mieszamy zostawiamy na 30 minut
smażymy naleśniki na suchej patelni
na usmażone naleśniki dajemy masę zwijamy w rulon
obsmażamy na tłuszczu z obu stron lub zapiekamy w piekarniku