Deser malinowy
Składniki:
2 galaretki malinowe
1/2 kg malin
2 galaretki malinowe
1/2 kg malin
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
3 łyżeczki żelatyny
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną żelatynę masę mieszamy
przekładamy do worka cukierniczego z końcówką rozetki
Wykonanie:
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszmy
galaretki rozpuszczamy w 1 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszamy
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszmy
galaretki rozpuszczamy w 1 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszamy
układamy do formie keksowej 11 x 25 cm zalewamy tężejącą galaretką
deser dajemy do lodówki na 2 godziny
wyjmujemy dekorujemy bitą śmietaną
ponownie wkładamy do lodówki na 2 godziny