Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
4 jajka
3 łyżki stopionego masła
2 szklanki wody
3 łyżki stopionego masła
2 szklanki wody
sól pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
tłuszcz do smażenia
3/4 szklanki ciasta zostawiamy do panierowania
Farsz:
80 dkg pieczarek
Farsz:
80 dkg pieczarek
3 ugotowane jajka
1 cebula
2 łyżki masła
20 dkg sera żółtego
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
jajka dajemy do miski dodajemy wodę mąkę
1 cebula
2 łyżki masła
20 dkg sera żółtego
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
jajka dajemy do miski dodajemy wodę mąkę
doprawiamy solą pieprzem
dolewamy stopione masło
ciasto naleśnikowe mieszamy zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
pieczarki kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
pieczarki studzimy mieszamy z pokrojonym serem jajkami
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
zanurzamy w cieście obtaczamy bułce tartej
krokiety smażymy na złoty kolor z obu stron
Farsz:
pieczarki kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
pieczarki studzimy mieszamy z pokrojonym serem jajkami
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
zanurzamy w cieście obtaczamy bułce tartej
krokiety smażymy na złoty kolor z obu stron