Składniki:
3 jajka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa
40 dkg sera mielonego
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżka budyniu
1 łyżka mąki pszennej
składniki masy dokładnie ucieramy
Wykonanie:
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę dolewamy olej
Wykonanie:
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę dolewamy olej
dosypujemy porcjami mak mąkę przesianą z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy
masę serową przekładamy do formy 22 x 22 cm
masę serową przekładamy do formy 22 x 22 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na masę serową wykładamy ciasto
na masę serową wykładamy ciasto
pieczemy około 50 minut w 170 st
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem