Śledzie po wileńsku
Składniki:
1 kg śledzi a `la matjas
Zalewa
7 cebul
20 dkg koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki oleju
7 cebul
20 dkg koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki oleju
10 goździków
4 ziela angielskie
2 liście laurowe
sól pieprz
Wykonanie:
śledzie moczymy 2 godziny w mleku płuczemy kroimy w 1.5 cm paski
cebulę kroimy w piórka podsmażamy na oleju
dodajemy liść ziele angielski goździki koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem
sól pieprz
Wykonanie:
śledzie moczymy 2 godziny w mleku płuczemy kroimy w 1.5 cm paski
cebulę kroimy w piórka podsmażamy na oleju
dodajemy liść ziele angielski goździki koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem
zalewę mieszamy studzimy
śledzie w słoiku układamy warstwowo
śledzie w słoiku układamy warstwowo