Śledzie pod pierzynką
Składniki:6 płatów śledzi z zalewy octowej
(przepis tutaj
2 jabłka
1/2 cytryny
1 cebula czerwona
3 ogórki kiszone
3 buraczki ugotowane
sól pieprz curry
4 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka musztardy
Wykonanie:
śledzie kroimy w 1 cm paseczki
buraczki jabłka ogórki kroimy w kostkę
1 cebula czerwona
3 ogórki kiszone
3 buraczki ugotowane
sól pieprz curry
4 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka musztardy
Wykonanie:
śledzie kroimy w 1 cm paseczki
buraczki jabłka ogórki kroimy w kostkę
cebulę kroimy w kosteczkę
zakwaszamy sokiem z cytryny oprószamy solą cukrem
łączmy : majonez musztardę śmietanę curry sól pieprz
sałatkę układamy warstwowo polewamy sosem
sałatkę układamy warstwowo polewamy sosem