Składniki:
4 udka z kurczaka
Ciasto
1/2 szklanki mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól pieprz oregano czosnek z ziołami papryka
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
opłukanych udek usuwamy kości i skórę osuszamy rozbijamy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól pieprz oregano czosnek z ziołami papryka
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
opłukanych udek usuwamy kości i skórę osuszamy rozbijamy
oprószamy sola pieprzem
Marynata
łączymy jajka z mąką mlekiem
dodajemy sól pieprz oregano czosnek paprykę
marynatę bardzo dokładnie mieszamy
udka dajemy do marynaty na 2 godziny lub całą noc
smażymy na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu na złoty kolor
udka dajemy do marynaty na 2 godziny lub całą noc
smażymy na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu na złoty kolor