Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3 łyżki stopionego masła
2 jajka
sól
Farsz:
1/2 kg mięsa gotowanego z rosołu
1 cebula
Farsz:
1/2 kg mięsa gotowanego z rosołu
1 cebula
1 łyżka tłuszczu
sól pieprz
1 ząbek czosnku
Wykonanie:
mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło mieszamy
ciasto zostawiamy na 30 minut
sól pieprz
1 ząbek czosnku
Wykonanie:
mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło mieszamy
ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
mięso mielimy z podsmażoną cebulką czosnkiem
Farsz:
mięso mielimy z podsmażoną cebulką czosnkiem
doprawiamy solą pieprzem
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki dajemy porcję farszu składamy
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki dajemy porcję farszu składamy
zapiekamy w piekarniku lub na patelni
naleśniki podajemy na gorąco
naleśniki podajemy na gorąco