Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki miodu
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli cynamonu
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki miodu
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli cynamonu
garść rodzynek skórki kandyzowanej
tłuszcz mąką do oprószenia formy
tłuszcz mąką do oprószenia formy
Lukier
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka mleka
składniki lukru dokładnie mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę
Wykonanie:
jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę
dodajemy mleko olej mąkę sodę proszek kakao
ciasto mieszamy dajemy do formy 24 cm wysmarowanej tłuszczem
babkę pieczemy 45 minut w 170 st
ciasto mieszamy dajemy do formy 24 cm wysmarowanej tłuszczem
babkę pieczemy 45 minut w 170 st
wierzch polewamy lukrem posypujemy skórką i rodzynkami