Składniki :
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
1 szklanka jogurtu
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
1 szklanka jogurtu
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
25 dkg masła
30 dkg masy krówkowej
10 dkg ciasteczek kakaowych
1 szklanka mielonych orzechów
masło ucieramy do białości
dodajemy po łyżce masy krówkowej orzechy poruszone ciasteczka
krem dokładnie mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej jogurt dodajemy mąkę proszek kakao
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 35 minut
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 35 minut
kroimy na pół wykładamy krem przykrywamy ciastem
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy orzechami