Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 szklanka białek
1/2 szklanki oleju
1szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 szklanka białek
1/2 szklanki oleju
1szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
2 łyżki kisielu
3 łyżki maku
Lukier
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka mleka
krojone migdały
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę z proszkiem dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy dzielimy na 4 części
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę z proszkiem dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy dzielimy na 4 części
do 1 dodajemy kakao mieszamy
do 2 dodajemy mak mieszamy
do 3 dodajemy kisiel mieszamy
ciasto wykładamy po 2 łyżki na środek na przemian tworząc kręgi
do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 50 minut
wierzch polewamy lukrem posypujemy migdałami
wierzch polewamy lukrem posypujemy migdałami