Sernik Królewski z wiaderka
Składniki:
2.5 szklanki mąki pszennej
1 jajko
2 łyżki kakao
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju słonecznikowego
1 jajko
2 łyżki kakao
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju słonecznikowego
szczypta soli
Ser
1 kg sera z wiaderka
4 jajka
2 budynie
1 szklanka cukru
Piana
5 dużych białek
1/2 szklanki cukru
1 budyń
Wykonanie:
do mąki dodajemy olej kakao cukier jajko proszek
wyrabiamy ciasto dzielimy na 2 części
Piana
białka z cukrem ubijamy na sztywno
1 większą część ciasta dajemy do formy 17 x 27 cm
Piana
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy budyń masę delikatnie mieszamy
Ser
Ser
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy ser budyń masę serową mieszamy
na ciasto wykładamy masę serową
dajemy pianę a na nią pozostałe ciasto
sernik pieczemy w 170 godzinę
wierzch posypujemy cukrem pudrem.