Składniki:
4 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 budyń
1 łyżeczka kakao
1 /2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Mus
2 szklanki musu z brzoskwiń
2 galaretki
galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącego syropu z brzoskwiń
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
dodajemy zmiksowany mus
masę mieszamy studzimy
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
20 dkg masła
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki żelatyny
200 ml śmietany 30 %
Pszczółki
8 połówek brzoskwiń
2 kosteczki białej czekolady
1/2 czekolady deserowej
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do woreczka
podgrzewamy w kąpieli wodnej
dekorujemy pszczółki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki żelatyny
200 ml śmietany 30 %
Pszczółki
8 połówek brzoskwiń
2 kosteczki białej czekolady
1/2 czekolady deserowej
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do woreczka
podgrzewamy w kąpieli wodnej
dekorujemy pszczółki
skrzydełka robimy z płatków migdałowych
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dolewamy olej mleko
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dolewamy olej mleko
dodajemy budyń mąkę przesianą z proszkiem
ciasto mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części ciasta dajemy kakao mieszamy
formę 26 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto dajemy do formy na przemian jasne kakaowe
pieczemy w 170 st około 30 minut
Krem
gotujemy szklankę mleka w pozostałym mieszamy budyń
dolewamy do mleka budyń gotujemy 3 minuty studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
ciasto mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części ciasta dajemy kakao mieszamy
formę 26 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto dajemy do formy na przemian jasne kakaowe
pieczemy w 170 st około 30 minut
Krem
gotujemy szklankę mleka w pozostałym mieszamy budyń
dolewamy do mleka budyń gotujemy 3 minuty studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
żelatynę zalewamy paroma łyżkami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
masło ucieramy do białości
masło ucieramy do białości
dodajemy po łyżce budyniu płynną żelatynę śmietanę
masę ucieramy na puszysty krem
na ciasto wykładamy masę a na nią dajemy mus
na wierzch układamy pszczółki brzoskwiniowe
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki
na ciasto wykładamy masę a na nią dajemy mus
na wierzch układamy pszczółki brzoskwiniowe
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki