Deser z borówkamiSkładniki:
600 ml śmietany 30 %
2 duże łyżki kakao
4 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru
1 szklanka borówek
600 ml śmietany 30 %
2 duże łyżki kakao
4 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru
1 szklanka borówek
herbatniki
Wykonanie:
opłukane na sitku i osuszone borówki dajemy do formy 11 x 29 cm
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy kakao płynną żelatynę masę mieszamy
wykładamy do formy z borówkami a na masę układamy ciasteczka
Wykonanie:
opłukane na sitku i osuszone borówki dajemy do formy 11 x 29 cm
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy kakao płynną żelatynę masę mieszamy
wykładamy do formy z borówkami a na masę układamy ciasteczka
dajemy na kilka godzin do lodówki deser odwracamy