Składniki:
1 kalafior
20 dkg fasolki szparagowej
3 pomidory
3 ząbki czosnku
1 czerwona cebula
3 łyżki oliwy
sól pieprz
szczypta cukru
garść koperku zielonej pietruszki
Wykonanie:
opłukany kalafior dzielimy na różyczki gotuje10 minut
opłukana fasolkę kroimy na 3 cm kawałki gotujemy 12 minut
warzywa gotujemy osolonej wodzie ze szczyptą cukru odcedzamy
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry
warzywa gotujemy osolonej wodzie ze szczyptą cukru odcedzamy
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry
wyjmujemy miąższ kroimy w paseczki
pietruszkę koperek czosnek siekamy
doprawiamy solą pieprzem dolewamy oliwę
pietruszkę koperek czosnek siekamy
doprawiamy solą pieprzem dolewamy oliwę
sałatkę mieszamy