Składniki:
40 dkg mrożonych krewetek
Ciasto
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
1/2 szklanki mleka
mąka do obtoczenia
garść zielonej pietruszki
sól pieprz cayenn
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mleko łączymy z jajkami mąką posiekaną pietruszką
sól pieprz cayenn
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mleko łączymy z jajkami mąką posiekaną pietruszką
doprawiamy solą pieprzem
ciasto dokładnie mieszamy
Krewetki
opłukane krewetki odmrażamy i osuszamy
oprószamy solą pieprzem mąką zanurzamy w cieście
ciasto dokładnie mieszamy
Krewetki
opłukane krewetki odmrażamy i osuszamy
oprószamy solą pieprzem mąką zanurzamy w cieście
smażymy w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor
krewetki wyjmujemy na ręcznik papierowy
krewetki wyjmujemy na ręcznik papierowy