Składniki:
80 dkg filetów śledzia z zalewy octowej
przepis tutaj lub śledzie al`matiasa
4 czerwone cebule
4 ząbki czosnku
1/2 szklanki octu jabłkowego
4 czerwone cebule
4 ząbki czosnku
1/2 szklanki octu jabłkowego
1 łyżka miodu
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
sól pieprz zioła prowansalskie
Wykonanie:
filety śledziowe kroimy na 1.5 cm kawałki
[śledzie al`matias moczymy 2 godziny w mleku lub wodzie]
cebulę kroimy w piórka
Wykonanie:
filety śledziowe kroimy na 1.5 cm kawałki
[śledzie al`matias moczymy 2 godziny w mleku lub wodzie]
cebulę kroimy w piórka
dodajemy ocet zmiażdżony czosnek pieprz zioła miód mieszamy
śledzie mieszamy z sosem dodajemy liść laurowy ziele angielskie
przekładamy do słoika szczelnie zakręcamy
przekładamy do słoika szczelnie zakręcamy
śledzie przechowujemy w lodówce