Składniki:
8 małych jajek
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Krem
25 dkg masła
2 łyżki kakao
1/2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1/2 litra mleka
5 dkg czekolady
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mieszamy obie mąki kakao
zawiesinę dolewamy do gotującego się mleka mieszamy
dodajemy cukier czekoladę mieszamy studzimy
masło ucieramy dodajemy po łyżce zimnego budyniu
ucieramy na puszysty krem
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy olej mąkę przesianą z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blachę 32 x 34 cm
wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy około 20 minut w 170 st
ciasto kroimy na 7 cm paski
smarujemy kremem zwijamy boki smarujemy kremem
ciasto dekorujemy dajemy do lodówki na 4 godziny