Składniki:
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1.5 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
Ciasto 2
6 białek
1 szklanka cukru
1 szklanka kokosu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
25 dkg masła
3/4 szklanki cukru
okrągłe biszkopty
Ciasto 2
6 białek
1 szklanka cukru
1 szklanka kokosu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
25 dkg masła
3/4 szklanki cukru
okrągłe biszkopty
powidła lub kwaśny dżem
Poncz
1/2 szklanki wody
1 łyżka cukru
1/2 szklanki kawy
składniki ponczu mieszamy
Wykonanie:
Ciasto 1
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę z kakao proszkiem dolewamy olej mleko
Wykonanie:
Ciasto 1
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę z kakao proszkiem dolewamy olej mleko
ciasto dokładnie mieszamy
Ciasto 2
białka ubijamy z cukrem na sztywno
Ciasto 2
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy porcjami kokos proszek
ciasto mieszamy
formę 27 x 17 cm wykładamy papierem do pieczenia
dajemy ciasto kakaowe a na nie ciasto z kokosem
pieczemy w 170 st 40 minut
Krem
budyń mieszamy w 1/2 szklane mleka
pozostałe mleko gotujemy dolewamy rozmieszany budyń
gotujemy 2 minuty mieszamy studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce budyniu
formę 27 x 17 cm wykładamy papierem do pieczenia
dajemy ciasto kakaowe a na nie ciasto z kokosem
pieczemy w 170 st 40 minut
Krem
budyń mieszamy w 1/2 szklane mleka
pozostałe mleko gotujemy dolewamy rozmieszany budyń
gotujemy 2 minuty mieszamy studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce budyniu
ucieramy na puszysty krem
ciasto kroimy na pół smarujemy obie części kremem
ciasto kroimy na pół smarujemy obie części kremem
układamy biszkopty posmarowane powidłami nasączone ponczem
przykrywamy blatem ciasta dekorujemy
przykrywamy blatem ciasta dekorujemy
dajemy do lodówki na 2 godziny lub całą noc