Składniki:
30 dkg krewetek
1/2 szklanki ryżu
1 szklanka wody
2 łyżki masła
1 szklanka wody
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 liść laurowy
4 ziela angielskie
sól pieprz
zielona pietruszka
Wykonanie:
opłukany ryż podsmażamy na oliwie z masłem
sól pieprz
zielona pietruszka
Wykonanie:
opłukany ryż podsmażamy na oliwie z masłem
pokrojoną cebulą czosnkiem papryką marchewką
doprawiamy solą pieprzem
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy krewetki liść laurowy ziele angielskie
całość zalewamy wodą
gotujemy na małym ogniu 25 minut często mieszamy
wierzch posypujemy zieloną pietruszką
wierzch posypujemy zieloną pietruszką