Składniki:
1/2 kg mięsa gotowanego z rosołu
1 szklanka ryżu
2 jajka
sól pieprz
2 ząbki czosnku
1 cebula
mąka do obtoczenia
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
ryż gotujemy na sypko Przepis tutaj
lub w dużej ilości osolonej wody tak jak makaron odcedzamy
do mięsa dodajemy ryż jajka podsmażoną cebulę czosnek
doprawiamy solą pieprzem papryką
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
2 jajka
sól pieprz
2 ząbki czosnku
1 cebula
mąka do obtoczenia
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
ryż gotujemy na sypko Przepis tutaj
lub w dużej ilości osolonej wody tak jak makaron odcedzamy
do mięsa dodajemy ryż jajka podsmażoną cebulę czosnek
doprawiamy solą pieprzem papryką
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
formujemy kotlety obtaczamy w mące
smażymy z obu stron na złoto brązowy kolor