Składniki:
6 ugotowanych jajek
1/2 kg mięsa mielonego
1 jajko
1 cebula
4 łyżki bułki tartej
2 ząbki czosnku
sól pieprz bazylia
3 łyżki mąki pszennej
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mięso łączymy z jajkiem podsmażoną cebulą czosnkiem
dodajemy bułkę tartą
doprawiamy solą pieprzem bazylią
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
formujemy placek wkładamy jajko obtoczone w mące zlepiamy
obtaczamy w bułce tartej
doprawiamy solą pieprzem bazylią
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
formujemy placek wkładamy jajko obtoczone w mące zlepiamy
obtaczamy w bułce tartej
smażymy w dużej ilości tłuszczu na rumiano
jajka wyjmujemy na ręcznik papierowy
jajka wyjmujemy na ręcznik papierowy