Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
3 ziemniaki1 szklanka mleka
2 duże jajka
sól pieprz
3 łyżki stopionego masła
Farsz
Farsz
6 ugotowanych jajek
1 marchewka
2 cebule
2 łyżki masła
cebulę czosnek kroimy w drobna kosteczkę podsmażamy na maśle
dodajemy startą marchewkę całość dusimy około 10 minut
doprawiamy sola pieprzem
farsz mieszamy
Wykonanie:
ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach
dodajemy sól pieprz mleko mąkę jajka stopione masło
ciasto dokładnie mieszamy
porcję ciasta nakładamy na rozgrzaną patelnię
smażymy z obu na złoty kolor
na naleśniki nakładamy porcję farszu zwijamy
smażymy z obu na złoty kolor
na naleśniki nakładamy porcję farszu zwijamy
naleśniki podajemy z pikantnym keczupem