Ciasto Rarytas z rabarbaremSkładniki:
3 duże jajka
1 szklanka mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki mleka
100 ml oleju
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Rabarbar
1/2 kg rabarbaru
1/2 szklanki cukru
1 budyń
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Rabarbar
1/2 kg rabarbaru
1/2 szklanki cukru
1 budyń
1 galaretka
250 ml wody
Kruszonka
2 duże łyżki masła
3 łyżki cukru
1 szklanka kokosu
Kruszonka
2 duże łyżki masła
3 łyżki cukru
1 szklanka kokosu
kokos masło cukier podgrzewamy na złoty kolor
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dajemy obie mąkę z proszkiem dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 30 minut
Rabarbar
rabarbar kroimy na kawałki dodajemy cukier
ciasto pieczemy w 170 st około 30 minut
Rabarbar
rabarbar kroimy na kawałki dodajemy cukier
zalewamy 1/2 szklanki wody rozgotowujemy
budyń mieszamy w 1/2 szklance wody
budyń mieszamy w 1/2 szklance wody
dodajemy do rabarbaru mieszamy gotujemy 3 minuty
dosypujemy galaretkę mieszamy
na upieczone ciasto wykładamy gorący rabarbar
na upieczone ciasto wykładamy gorący rabarbar
wierzch posypujemy kruszonką
Kruszonka
na patelnię dajemy kokos dodajemy masło cukier
Kruszonka
na patelnię dajemy kokos dodajemy masło cukier
smażymy na złoty kolor
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin