Sos do spaghetti do słoików
Składniki:
6 czerwonych papryk
6 małych cebul
8 pomidorów
sól pieprz słodka ostra papryka bazylia
6 ząbków czosnku
Wykonanie:
6 czerwonych papryk
6 małych cebul
8 pomidorów
sól pieprz słodka ostra papryka bazylia
6 ząbków czosnku
Wykonanie:
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na oliwie
dodajemy pokrojone pomidory paprykę
podlewamy 1/2 szklanki wody dusimy 25 minut
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy pokrojone pomidory paprykę
podlewamy 1/2 szklanki wody dusimy 25 minut
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
sos zagotowujemy miksujemy
gorący przekładamy do sterylnych słoików
pasteryzujemy 10 minut od zagotowania