5 dużych białek
1 szklanka mielonego maku
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki kokosu
1/2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
20 dkg masła
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
20 dkg masła
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
5 połówek brzoskwiń
duża garść suszonej żurawiny
Galaretka
Galaretka
2 galaretki zalewamy 3 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na sztywno
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy mak kokos proszek ciasto mieszamy
wykładamy do formy 17 x 27 cm wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 40 minut
Krem
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mleku mieszamy budyń
ciasto pieczemy w 170 st około 40 minut
Krem
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mleku mieszamy budyń
dolewamy do mleka gotujemy 2 minuty mieszamy studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce budyniu ucieramy na puszysty krem
na ciasto wykładamy krem pokrojone brzoskwinie żurawinę
na ciasto wykładamy krem pokrojone brzoskwinie żurawinę
całość zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny lub całą noc