Kotlety z pieczarek i mięsa z rosołu
Składniki:
30 dkg gotowanego mięsa z rosołu
1 jajko
1/2 kg pieczarek
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cebula
30 dkg gotowanego mięsa z rosołu
1 jajko
1/2 kg pieczarek
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cebula
2 łyżki masła
sól pieprz
sól pieprz
szczypiorek
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
obrane pieczarki cebulę kroimy podsmażamy na maśle
odparowujemy nadmiar płynu
pieczarki mięso miksujemy dodajemy jajka mąkę szczypiorek
doprawiamy solą pieprzem
masę mięsną wyrabiamy formujemy kotlety
masę mięsną wyrabiamy formujemy kotlety
obtaczamy w bułce tartej smażymy z obu stron