Składniki:
1 szklanki mąki pszennej
Wykonanie:
1 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
2 łyżki masła
szczypta soli pieprz
szczypta soli pieprz
Farsz
10 dkg kiełbasy
10 dkg sera żółtego
4 jajka
1/2 szklanki mleka
szczypiorek
Wykonanie:
naleśniki mogą być z poprzedniego dnia
mąkę wodę jajka sól stopione masło łączymy robotem
mąkę wodę jajka sól stopione masło łączymy robotem
ciasto zostawimy na 20 - 30 minut
smażymy na rumiano z obu stron
naleśniki zwijamy w rulon kroimy w paseczki
na patelnię dajemy pokrojone naleśniki
jajka z mlekiem mieszamy z pokrojonym szczypiorkiem
dodajemy pokrojony ser kiełbasę
doprawiamy solą pieprzem
masą mieszamy zalewamy naleśniki
smażymy z obu stron 5 minut na rumiano