Składniki :
7 ugotowanych jajek
Marynata
3 średnie buraczki
250 ml wody
1/3 szklanki octu winnego
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki cukru
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
Farsz
ugotowane żółtka z jajek
2 łyżki majonezu
10 dkg szynki
1 łyżka musztardy
2 łyżki majonezu
10 dkg szynki
1 łyżka musztardy
szczypiorek roszponka
sól pieprz
żółtka szynkę majonez musztardę szczypiorek miksujemy
doprawiamy solą pieprzem
sól pieprz
żółtka szynkę majonez musztardę szczypiorek miksujemy
doprawiamy solą pieprzem
farsz dokładnie mieszamy
przekładamy do worka cukierniczego
Wykonanie:
Marynata
obrane buraczki drobno rozdrabniamy zalewamy wodą
dodajemy sól cukier liście laurowe ziele angielskie
gotujemy 10 minut dolewamy ocet
jajka przekładamy do słoika zalewamy marynatą studzimy
dajemy na 12 godziny do lodówki
jajka dekoracyjnie nacinamy usuwamy żółtka
Wykonanie:
Marynata
obrane buraczki drobno rozdrabniamy zalewamy wodą
dodajemy sól cukier liście laurowe ziele angielskie
gotujemy 10 minut dolewamy ocet
jajka przekładamy do słoika zalewamy marynatą studzimy
dajemy na 12 godziny do lodówki
jajka dekoracyjnie nacinamy usuwamy żółtka
farszem napełniamy jajka
na półmisku układamy roszponkę i jajka