Składniki:
5 jajek
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Masa
30 dkg sera białego
8 łyżeczek żelatyny
1/2 litra śmietany 30 %
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
1 puszka brzoskwiń
1 słoik dżemu
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem ciasto mieszamy
dajemy na dużą blaszkę 25 x 30 wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy 20 minut w 170 st
ciasto z papierem zwijamy w rulon zostawiamy do ostudzenia
Masa
żelatynę zalewamy szklanką wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dodajemy płynną żelatynę zmielony ser
masę mieszamy z pokrojonymi brzoskwiniami
Biszkopt odwijamy z papieru
smarujemy dżemem zwijamy roladkę kroimy 1 cm kawałki
miskę wykładamy folią spożywczą
całą powierzchnię miski kawałkami roladki
a na nią wykładamy masę serową
na wierzch dajemy roladki miskę przykrywamy folią
ciasto dajemy do lodówki na 8 godzin
po tym czasie miskę odwracamy na plater
tort można udekorować bitą śmietaną