Mój kanał na YouTube

Translate

Paszteciki z maślanki z pieczarkami i serem









Paszteciki z maślanki z pieczarkami i serem

Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1 kostka margaryny
1/2 łyżki octu
1/2 szklanki maślanki
sól do smaku

Farsz
30 dkg pieczarek
5 dkg sera żółtego
1 łyżka masła
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
sól pieprz

Wykonanie:
do przesianej mąki ścieramy margarynę  na tarce o dużych oczkach
dolewamy maślankę ocet szczyptę soli wyrabiamy
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny lub na noc

Farsz
pieczarki kroimy podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżony czosnkiem
dodajemy starty ser farsz dokładnie mieszamy

ciasto wałkujemy na  prostokąt dajemy pieczarki składamy 
paszteciki kroimy z ukosa na 3 cm kawałki
dajemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 30 minut w 190 st
paszteciki podajemy z barszczem przepis tutaj