Paszteciki z maślanki z pieczarkami i serem
Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1 kostka margaryny
1/2 łyżki octu
1/2 szklanki maślanki
sól do smaku
Farsz
30 dkg pieczarek
5 dkg sera żółtego
1 łyżka masła
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
sól pieprz
Wykonanie:
do przesianej mąki ścieramy margarynę na tarce o dużych oczkach
dolewamy maślankę ocet szczyptę soli wyrabiamy
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny lub na noc
Farsz
pieczarki kroimy podsmażamy z cebulą
dodajemy starty ser farsz dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy na prostokąt dajemy pieczarki składamy
paszteciki kroimy z ukosa na 3 cm kawałki
dajemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 30 minut w 190 st
paszteciki podajemy z barszczem przepis tutaj
dajemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 30 minut w 190 st
paszteciki podajemy z barszczem przepis tutaj