
Golonka faszerowana
Składniki:
2 duże golonka
Farsz
30 dkg mięsa mielonego
3 łyżki kaszy manny
1 jajko
sól pieprz papryka tymianek
4 ząbki czosnku
Wykonanie:
z oczyszczonych i umytych golonek usuwamy kości
oprószamy solą pieprzem papryką tymiankiem
Farsz
mięso mielone łączymy z kaszą manną jajkiem
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
Farsz
mięso mielone łączymy z kaszą manną jajkiem
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
otwór w golonce napełniamy farszem mięsnym
otwór w golonce napełniamy farszem mięsnym
dajemy do brytfanny podlewamy 2 szklankami wody
pieczemy 190 st około 3 godzin
podlewamy powstałym sosem podczas pieczenia
podlewamy powstałym sosem podczas pieczenia