Ogórki w słoikach na zimę
Składniki:
4 kg ogórków zielonych
5 ząbków czosnku
1 szklanka octu
1/2 szklanki oleju
4 łyżki soli
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
obrane ogórki kroimy w kostkę doprawiamy
solą cukrem dodajemy zmiażdżony czosnek dolewamy ocet olej
ogórki mieszamy zostawiamy na 4 godziny
po tym czasie przekładamy do sterylnych słoików
pasteryzujemy 15 minut od zagotowania wody
Składniki:
4 kg ogórków zielonych
5 ząbków czosnku
1 szklanka octu
1/2 szklanki oleju
4 łyżki soli
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
obrane ogórki kroimy w kostkę doprawiamy
solą cukrem dodajemy zmiażdżony czosnek dolewamy ocet olej
ogórki mieszamy zostawiamy na 4 godziny
po tym czasie przekładamy do sterylnych słoików
pasteryzujemy 15 minut od zagotowania wody