Tarta z malinami
Składniki:
1 szklanka mąki
Nadzienie
gotujemy budyń na mleku studzimy dodajemy żółtka budyń mieszamy
Beza
białka cukrem ubijamy na sztywno dodajemy mąkę masę mieszamy
na podpieczone ciasto dajemy budyń maliny
tartę zapiekamy około 20 minut w 170 st
Składniki:
1 szklanka mąki
10 dkg masła
1 łyżka cukru
1 łyżka wody
szczypta soli
Nadzienie
1 budyń
1/2 szklanki cukru
1.5 szklanki mleka
4 żółtka
Maliny
30 dkg malin
maliny płuczemy na siku pod bieżącą wodą osuszamy
Beza
4 białka
1/2 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
przesianą mąkę łączymy z masłem
1 łyżka cukru
1 łyżka wody
szczypta soli
Nadzienie
1 budyń
1/2 szklanki cukru
1.5 szklanki mleka
4 żółtka
Maliny
30 dkg malin
maliny płuczemy na siku pod bieżącą wodą osuszamy
Beza
4 białka
1/2 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
przesianą mąkę łączymy z masłem
dodajemy cukier wodę zarabiamy ciasto
dajemy do formy 27 cm nakłuwamy widelcem
podpiekamy 20 minut w 200 st
Nadzienie
gotujemy budyń na mleku studzimy dodajemy żółtka budyń mieszamy
Beza
białka cukrem ubijamy na sztywno dodajemy mąkę masę mieszamy
na podpieczone ciasto dajemy budyń maliny
tartę zapiekamy około 20 minut w 170 st
wykładamy bezę pieczemy 15 minut w 180 st