Fasolka szparagowa z wędliną
Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej
6 pomidorów
2 cebule
2 ząbki czosnku
40 dkg wędliny
20 dkg boczku wędzonego
sól pieprz papryka majeranek
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
3 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
fasolkę płuczemy odcinamy końce kroimy na 3 cm kawałki
gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
z liściem laurowym zielem angielskim odsączamy
cebulę boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy z wędliną
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy
warzywa dajemy do garnka podlewamy niewielką ilością wody
dusimy 10 minut pod przykryciem
Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej
6 pomidorów
2 cebule
2 ząbki czosnku
40 dkg wędliny
20 dkg boczku wędzonego
sól pieprz papryka majeranek
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
3 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
fasolkę płuczemy odcinamy końce kroimy na 3 cm kawałki
gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
z liściem laurowym zielem angielskim odsączamy
cebulę boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy z wędliną
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy
warzywa dajemy do garnka podlewamy niewielką ilością wody
dusimy 10 minut pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem papryką majerankiem zmiażdżonym czosnkiem