Składniki:
6 jajek
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Mus
3/4 litra śmietany 30 %
4 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
4 łyżki kakao
2 łyżki likieru
1 słoik dżemu z brzoskwiniowego
1/2 startej czekolady
biszkopty
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 35 minut w 180 st
Mus
żelatynę zalewamy wrzącą wodą 1/3 szklanki
pieczemy 35 minut w 180 st
Mus
żelatynę zalewamy wrzącą wodą 1/3 szklanki
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę kakao likier masę mieszamy
biszkopt smarujemy dżemem układamy biszkopty
biszkopt smarujemy dżemem układamy biszkopty
a na biszkopty wykładamy mus
wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą
wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą