Składniki:
4 jajka
4 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
1/2 kg serka mascarpone
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 litra śmietany30 %
5 łyżeczek żelatyny
3 łyżki nutelii
3 łyżki soku truskawkowego
2 galaretki truskawkowe
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 30 x 25 cm
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 30 x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 25 minut
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
pieczemy w 170 st około 25 minut
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę serek mieszamy
masę dzielimy na trzy części
1 części dodajemy nutellę masę mieszamy
masę dzielimy na trzy części
1 części dodajemy nutellę masę mieszamy
2 części dodajemy sok masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masy łyżką na przemian
na biszkopt wykładamy masy łyżką na przemian
wierzch zalewamy tężejącą galaretką
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin