Tort lodowy
Składniki:
3 duże jajka
2 łyżki kaszy manny
3 łyżki cukru
1/2 szklanki orzechów mielonych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
800 ml śmietany 30 %
3 czekolady
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
3/4 szklanki cukru pudru
3 łyżki cukru
1/2 szklanki orzechów mielonych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
800 ml śmietany 30 %
3 czekolady
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
3/4 szklanki cukru pudru
połówki brzoskwiń
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy kaszę orzechy proszek
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do tortownicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 15 minut
Masa
czekolady łamiemy na kawałki rozpuszczamy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
pieczemy w 170 st około 15 minut
Masa
czekolady łamiemy na kawałki rozpuszczamy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną czekoladę kawę masę dokładnie mieszamy
tortownice wykładamy folią spożywczą
układamy krążek ciasta wykładamy masę
wierzch tortu dekorujemy dajemy do zamrażalki na 8 godzin
wierzch tortu dekorujemy dajemy do zamrażalki na 8 godzin