Ciasto bez pieczenia "Śmietankowo czekoladowe"
Składniki:
okrągłe biszkopty
Śmietana
1 litr śmietany kremówki
1/2 szklanki cukru pudru
6 łyżeczek żelatyny
2 cukry waniliowe
2 czekolady mleczne
Wykonanie:
formę 25 x 20 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
dzielimy na dwie części do jednej części śmietany dodajemy starte czekolady
na biszkopty dajemy masę z czekoladą a na nią wykładamy bitą śmietanę
wierzch posypujemy startą czekoladą ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
Składniki:
okrągłe biszkopty
Śmietana
1 litr śmietany kremówki
1/2 szklanki cukru pudru
6 łyżeczek żelatyny
2 cukry waniliowe
2 czekolady mleczne
Wykonanie:
formę 25 x 20 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
dzielimy na dwie części do jednej części śmietany dodajemy starte czekolady
na biszkopty dajemy masę z czekoladą a na nią wykładamy bitą śmietanę
wierzch posypujemy startą czekoladą ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny