1/2 kg mięsa baraniego
3 marchewki
1 puszka groszu zielonego
1 cukinia
sól pieprz czosnek papryka cząber
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
10 dkg makaronu
3 marchewki
1 puszka groszu zielonego
1 cukinia
sól pieprz czosnek papryka cząber
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
10 dkg makaronu
Wykonanie:
mięso mielone podsmażamy z cebulą i czosnkiem doprawiamy sola pieprzem papryką cząbrem
podlewamy 4 szklankami wody dodajemy pokrojone marchewki cukinię makaron
gotujemy 25 minut pod przykryciem na koniec dodajemy odsączony groszek danie zagotowujemy
mięso mielone podsmażamy z cebulą i czosnkiem doprawiamy sola pieprzem papryką cząbrem
podlewamy 4 szklankami wody dodajemy pokrojone marchewki cukinię makaron
gotujemy 25 minut pod przykryciem na koniec dodajemy odsączony groszek danie zagotowujemy