Składniki:
2 szklanki mąki
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki kakao
20 dkg masła
1 żółtko
2 łyżki kwaśnej śmietany
1płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Pianka
200 ml śmietany 30 %
1 łyżka cukru pudru
1 galaretka cytrynowa
3 łyżki płatki migdałowe
Wykonanie:
mąkę kakao proszek łączymy z masłem
Pianka
200 ml śmietany 30 %
1 łyżka cukru pudru
1 galaretka cytrynowa
3 łyżki płatki migdałowe
Wykonanie:
mąkę kakao proszek łączymy z masłem
dodajemy cukier żółtko śmietanę
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 1/2 godziny
ciasto wałkujemy dajemy do foremek
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 1/2 godziny
ciasto wałkujemy dajemy do foremek
babeczki pieczemy w 180 st około 20 -25 minut
Pianka
galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy tężejącą galaretkę masę mieszamy
babeczki napełniamy kremem
Pianka
galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy tężejącą galaretkę masę mieszamy
babeczki napełniamy kremem
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi