Jajka zapiekane w śmietanie
Składniki:
8 jajek
200 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki mleka
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka masła
ser zielona pietruszka
do posypania
Wykonanie:
śmietanę zagotowujemy dolewamy
rozmieszaną mąkę w mleku mieszamy zagotowujemy
naczynie żaroodporne smarujemy masłem
wlewamy śmietanę wbijamy jajka
oprószamy solą pieprzem
jajka zapiekamy około 20 minut w 180 st
wierzch posypujemy startym serem zieloną pietruszką
Składniki:
8 jajek
200 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki mleka
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka masła
ser zielona pietruszka
do posypania
Wykonanie:
śmietanę zagotowujemy dolewamy
rozmieszaną mąkę w mleku mieszamy zagotowujemy
naczynie żaroodporne smarujemy masłem
wlewamy śmietanę wbijamy jajka
oprószamy solą pieprzem
jajka zapiekamy około 20 minut w 180 st
wierzch posypujemy startym serem zieloną pietruszką