Składniki:
2 x ciasteczek
żurawina
Formę 20 x 20 cm wykładamy herbatnikami
Masa
200 ml śmietany 30 %
1 szklanka jogurtu
5 łyżeczek żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka leśna
galaretki zalewamy 1.5 szklanki wrzącej wody
każdą w innym garnuszku
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
studzimy kroimy w kosteczkę
Galaretka
2 galaretki agrestowe zalewamy 3 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę jogurt pokrojone galaretki masę mieszamy
na ciasteczka dajemy masę
Galaretka
2 galaretki agrestowe zalewamy 3 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę jogurt pokrojone galaretki masę mieszamy
na ciasteczka dajemy masę
układamy ciasteczka w środek dajemy żurawinę
wierzch zalewamy tężejącą galaretką
ciasto na kilka godzin do lodówki