Składniki:
1 kg wołowiny np :gulaszowe lub gicz
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz
1 papryka czerwona
1 cebula
2 ziele angielskie
1 liście laurowe
3 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
mięso kroimy w kostkę obsmażamy
na tłuszczu z pokrojoną cebulą czosnkiem
doprawiamy papryką pieprzem
doprawiamy papryką pieprzem
dodajemy ziele angielskie liść laurowy
podlewamy woda dusimy około 2.5 godziny pod przykryciem
do miękkiego mięsa dajemy sól pokrojoną paprykę koncentrat pomidorowy
gulasz z papryką dusimy 10 minut
podlewamy woda dusimy około 2.5 godziny pod przykryciem
do miękkiego mięsa dajemy sól pokrojoną paprykę koncentrat pomidorowy
gulasz z papryką dusimy 10 minut