Pieczony boczek w zaprawie
Składniki:
1 kg chudego surowego boczku
sól pieprz
3 łyżki musztardy
1 łyżka chrzanu
Wykonanie:
umyty boczek osuszamy nacieramy solą pieprzem chrzanem musztardą
zostawiamy na noc w lodówce
boczek przekładamy do naczynia dolewamy 3 łyżki wody
pieczemy pod przykryciem około 2 godzin w 180 st
boczek podajemy jako wędlinę do pieczywa
Składniki:
1 kg chudego surowego boczku
sól pieprz
3 łyżki musztardy
1 łyżka chrzanu
Wykonanie:
umyty boczek osuszamy nacieramy solą pieprzem chrzanem musztardą
zostawiamy na noc w lodówce
boczek przekładamy do naczynia dolewamy 3 łyżki wody
pieczemy pod przykryciem około 2 godzin w 180 st
boczek podajemy jako wędlinę do pieczywa